neděle 18. července 2010

Olomoucký šerpa


Sobota 17.7. byla ve znamení "pravých chlapů", kteří mají rádi pivo a udělají pro tuto hořkou pochoutku cokoli. Ve Velké Bystřici si mohla dvojčlenná družstva dokázat co v nich je. Z náměstí museli vynést 50l sud piva na zádech na 5 km vzdálenou louku u ZOO na Svatém kopečku. Převýšení bylo pouhých 200 m.n.m., ale i to stačilo k tomu, že některé týmy tuto trať zdolaly za dvě a více hodin. Celkově náklad vážil cca 65 kg a k tomu se ještě přidalo sluníčko, které doprovázelo závodníky téměr po celou trať.
Na start se postavil i tým Šikulů ve složení Zdena Pácha a Lukáš Krejčí. Organizátoři z nás okamžitě udělali favority číslo jedna. O to víc jsem byl nervózní a na startu se nám nedařilo upnout sud tak, jak jsme chtěli. Po čtyřminutovém zdržení Zdenek vyrazil a začal předbíhat borce ze skupiny. Startovavalo se totiž po deseti týmech. Zdenek odtáhl první 3km a mým úkolem bylo sledovat trať a zajišťovat vodu. Po vyjítí krátkého, ale prudkého kopce, jsem se ujal krosny i já. Po necelých deseti minutách si krosnu opět převzal Zdenek a dotáhl ji na zádech do cíle v úctyhodném čase 55:25 s. V tu chvíli jsme se ujali vedení a to nám vydrželo až do posledního týmu, který závod dokončil. Musím uznat, že jsme měli na mále v podobě týmu Hasiči žízně. Ty dělila od prvního místa necelá minuta.
Závěrem chci poděkovat nejen svému týmovému kolegovi Zdenovi, který většinu závodu odběhl, ale i organizátorům a všem 70 týmům, které se závodu zúčastnili.

Žádné komentáře:

Okomentovat