pondělí 2. srpna 2010

Běh na Kozubovou

První víkend v srpnu se tradičně běželo z Dolní Lomné na Kozubovou. Závod je zařazen do poháru v běhu do vrchu. Délka trati měří 5 km s převýšením 500 m. Letos se na start postavilo rekordních 179 běžců.
Celkově vyhrál Ondra Horák z Fortexu Moravský Beroun v čase 24:29 min., stříbro bral Tomáš Bláha z AK Asicsu Kroměříž a bronz Jiří Žák z Techniky Brno Extreme. Zároveň v tomhle pořadí skončila kategorie MA. MB vyhrál Petráš Rostislav z Novojického Kotouče v čase 26:27 min. V MC kraloval Franta Kolínek z AK Perná s časem 28:04 min. V MD si pro zlato doběhl Šmída Oldřich s časem 29:11. V ME nejrychleji zvládl trasu Janeček Jaroslav z TJ Maratonstav Úpice v čase 29:11 min. ŽA vyhrála Wisniewska Dominika SKB Krasnik v čase 30:42 min. Jana Matalová ze Slezské Ostravy zvítězila v kategorii ŽB v čase 38:06 min. Jirásková Eva z Iscarexu vyhrála v ŽC s časem 37:09 min. ŽD vyhrála Keprtová Miloslava z Iscarexu v čase 41:15 min. V juniorech vyhrál Žák Michal z Techniky Brno Extreme v čase 25:34 min a celkově skončil na výborném čtvrtém místě. Juniorky ovládla Eva Szotkowska ze SKI Mosty v čase 34:53 min.
Náš tým měl zastoupení ve třech kategoriích. V MA bojovali s časem radim Lipták a Lukáš Krejčí. Radim předvedl na chlup stejný výkon jako loni a jeho stopky se zastavily na 29:44 min a bral tak v MA 14 místo. Lukáš zaběhl čas horší než loni a sen o hranici 30 min. se mu tak rozplynul. Za čas 31:12 min bral v MA 19 příčku. V MD jsme měli Pepu Krejčího, který po sobotním výběhu a následném sejití z Lysé hory do Frýdlantu byl dost unaven. I přesto předvedl slušný výkon a na vrchol dorazil v čase 55:19 min. Na start se také postavila Inka Krejčí a v kategorii ŽD získala třetí místo za čas 54:49 min.
Organizace klapla na jedničku, tombola byla opět bohatá, jediná výtka za kterou organizátoři tak úplně nemůžou jsou neukáznění turisti, kteří nechápali, že závodník potřebuje prostor a nebude přece kličkovat mezi nimi. Zároveň ti ukázněni turisté dokázali nejen v cíli, ale i podél trasy ze závodníků vymačkat poslední zbytky sil, svým hlasitým povzbuzováním. Díky všem, kteří jste se podileli na této akci.
Vysledky a další fotky můžete vidět na stránkách Iscarexu.

Žádné komentáře:

Okomentovat