neděle 29. srpna 2010

Běh na Kubánkov


Letošní, už 4. ročník Běhu na Kubánkov byl ozvláštněn tím, že byl poprvé zařazen do seriálu závodů MBP a tak se dala očekávat nejen rekordní účast ale i zvýšená úroveň výkonů. Tak se i stalo a přes konkurenci sobotních ostravský běžeckých akcí se na start postavilo 60 běžců a běžkyň. Účast na pohárový závod spíše podprůměrná, ale profil trati, který si na závodníky pořadatel akce Bob Najdek vymyslel spoustu silničářů asi odradil a tak spíš pilovali formu a šetřili síly na půlmaraton v Ostravě, který se běží 4.září.

I tak se nakonec na startovní listině objevila jména jako Miloš Macíček, Radim Kasalík nebo třeba dobrý znalec místní trati, vynikající vrchař Vladan Šindelek a jeho týmový kolega z letošního ročníku Lysacupu, vítěz tohoto etapového závodu v kategorii juniorů Honza Zemaník.

Celkovým vítězem se nakonec podle předpokladů stal Miloš "Muflon" Macíček který zvítězil i minulý týden na desítce v Mniší. Za ním s více jak půlminutovou ztrátou doběhnul účastník letošního ročníku dráhového MR na trati 3000m překážek Radim Kasalík z Kravař. Třetí místo v silné konkurenci si připsal vůbec nejmladší účastník letošního ročníku Jan Zemaník hájící barvy frýdecko-místeckého Atletického Klubu.

Čtvrtý v absolutním pořadí doběhnul Vladan Šindelek před svým bratrem Danielem. Oba výše zmíněné na bednu v kategorii B doprovodil v MBP barvy PepaTeamu hájící Rosťa Trávníček.

V kategorii C nic nového pod sluncem. Při neúčasti Jirky Zátopka a Romana Slowioczka(od včerejšího dne se může v tabulce svých výkonů chlubit i kvalitně zaběhnutou stovkou-néé, Usain se nemusí obávat nové konkurence, Roman ji běhá o nějakých 9 hodin déle...:) si pohár pro vítěze do Mostů u Jablunkova odvezl Vlado Martynek, jemuž zdatně konkuroval pořadatel akce s nejlepším pozávodním gulášem u nás Broňa Walek z Gródku.

Muži nad 60 let budou mít konkurenci v nováčkovi této kategorie, Kopřivnickém Jiřím Strakošovi, jenž zvítězil před Alfonsem Vytiskem, který svou stoupající formu jistě ukáže už příští týden na domácí půlmaratonské trati. Kopce nedělají vrásky ani pořadateli krásné desítky v Mniší Jirkovi Bednaříkovi a tak si z Chlebovic odvezl pohár za třetí místo.

Franta Zikeš nabírá síly na blížící se začátek podzimní sezony na dovolené a tak měl Jarda Volný ulehčenou úlohu a po zásluze získal za čas 1:39:54hod. zlatý pohár pro vítěze kategorie můžů nad 70 let.

Ženám do 34 let kralovala Petra Pastorová, která se velice kvalitním časem 1:02:39hod. zřejmě dobře rozklusala, aby si o den později v Ostravě vylepšila osobní rekord na maratonské trati...!!!...No comment...!!! Druhá doběhla Andrea Krstevová z Lašského BK a třetí  Veronika Jerglíková z kobeřického AO.

Nejrychleji mezi ženami nad 35 let tuto trať zvládla Jana Matalová, které absolvování 14-ti kilometrů mezi Chlebovicemi-vrcholem Kubánkova a následným náročným 8 km seběhem zpět na fotbalové hřiště místního sokola trvalo přesně 1:11:38hod. Necelou minutu za ní do cíle doběhla Dana Škrdová ze Seitlova MK, které jistě k dosažení času 1:12:35hod. dopomohlo i středeční proklusnutí trati společně s Lenkou Hájkovou, která získala bronzovou medaili.

O body do MBP pro Pepa Team tentokrát bojovali:

kat A- Radim Lipták-čas 57:03, zlepšení traťového rekordu o 2min 15sek, pocitově super, spokojenost hlavně s vrchní části výběhu ale i seběhem...

              Lukáš Krejčí-čas 59:09, zlepšení traťového rekordu, s tímto časem by loni bral v kategoriia A 2. místo, výběh u něj tradičně dobrý, škoda že v seběhu narazil na hladové vlky v podobě P+P Brože a Waly...

kat B- Rosťa Trávníček-čas 56:25, naše stále nespokojená hvězda, za bratry Šindelkovými třetí flek, v Hrabové na půlmaratonu bude konkurence ještě silnější ale určitě se s ní popere a zůstane naším lídrem...

kat D- Franta Holec-čas 1:14:40, v Mniší se druhým místem sám namlsal a navnadil své soupeře, po dlouhé zdravotní pauze Kubánkov není trať ideální pro začátky, v Hrabové to bude určitě zase o něčem jiném...

kat G- Lída Šokalová-čas 1:16:02, bronz ji utekl o 6 s, věřím že svým soupeřkám i s úroky vrátí příští týden...

Na závěr bych jménem celého Pepa Teamu chtěl co nejsrdečněji  poděkovat nejen Bobu Najdkovi, ale i všem, kteří mu s touto super akcí pomáhali a věřím že příští rok se tento závod opět-na truc silničářům milujícím kvalitní, rovný asfalt objeví v našem Moravskoslezské Běžeckém poháru.


3 komentáře:

  1. Moc pěkně napsané, a hlavně výstižné Lída.T.( spokojená žena nespokojené hvězdy)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta fotka je dobrá do DIKOBRAZU a ne na takove fajne stranky :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný závod a pěkný článek. Lídě Šokalové velká poklona, vyhecovala mě k závěru a těch 6s mi jistě nadělí v jiném závodě. Lenka H

    OdpovědětVymazat