úterý 3. srpna 2010

Mohelnice - Lysá hora

Další akcí MARATONSTAV Českého poháru v běhu do vrchu 2010 se stal už 25. ročník 8,4km dlouhého závodu s převýšením 704 m z Mohelnice na vrchol nejvyššího bodu moravskoslezských Beskyd Lysou horu. Závod je  zařazen do kategorie Super s trojnásobným bodovým ohodnocením ale i s nálepkou mistrovství Moravy a Slezska a proto se není co divit, že se na jeho start v naprosto ideálních běžeckých podmínkách postavilo na 135 nadšenců.

Absolutním vítězem sobotního sportovního klání se stal šampion i z loňského ročníku Tomáš Blaha z AK Kroměříž, který náročnou trať zdolal za 37'43 min. a tímto si i vysloužil korunu pro krále vrchařů na moravě a ve slezsku. S více než minutovou ztrátou za ním doběhnul Jiří Žák z Techniky Brno před nejlepším juniorem jabloneckým Janem Titěrou.

A kategorii ovladli výše zmínění Blaha s Žákem, které na stupně vítězů doprovodil slezanský Pavel Michna. Mezi muži od  čtyřiceti let zvítězil Bořek Jančík z Hořic před Rostislavem Petrášem startujícím za Novojický Kotuč a Petrem Ulichem z Nového Města nad Metují. Padesátníkům kraloval celkem podle předpokladů famózní jihomoravský vrchař František Kolínek před neméně dobrým běžcem do vrchu Jirkou Zátopkem a na bronzový stupínek se dostal polák Tadeusz Jasek. Šedesátníkům ukázal logo Maratonstavu Úpice na svých zádech fantom této kategorie Oldřich Šmída. Za ním doběhnul jeho týmový kolega, další stálice na vrchařském nebi nejen v Čechách, ale i v Evropském měřítku Jiří Javůrek a jako poslednímu v této kategorii se podařilo dostat pod padesátiminutovou hranice slovenskému běžeckému univerzálovi Stanislavu Svitákovi z Žilinského AK. Borci nad sedmdesát let do cíle doběhli v pořadí Janeček-Merta-Zikeš. V celkovém pořadí žen na prvním místě doběhla Petra Pastorová z Balážovy Extremní smečky, které pod padesátiminutovou hranici chybělo pouhých pět sekund. Stříbrnou medaili pro svůj oddíl vybojovala kobeřická Veronika Jerglíková a na třetím místě skončila ještě stále v juniorském věku běhající Gabriela Weissová, která na Lysé po Jiřím Zátopkovi získala pro X-Air Ostrava druhý cenný kov.

Náš Pepa Team na Krásnou dorazil v tomto složení a s těmito výsledky:

Radim Lipták- 13. místo v kategorii A, celkově 33.pořadí. Čas sice o 80 sekund horší než loni, ale jinak na trati pocitově velice solidní, takže věřím že forma bude ještě stoupat, zdraví a současná chuť do treninku vydrží a snad ještě nějaký pořádný výsledek letos ještě udělám...

Franta Holec- 16. místo v kategorii D, celkově 121. pořadí, ale to jsou ve statistikách k Frantovu učinkování na tomto závodě jen druhořadá data. Hlavní je, že se Franta po neskutečně dlouhé době jak pro něj tak i pro nás opět ukázal v závodě, a ikdyž trasa Mohelnice - Lysá byla zatím nejdelší štrekou jeho půlročního snažení o návrat k treninku, tak vypadal jak na trati tak i po závodě mooooc dobře. Takže Franto, jsme rádi že tě máme a že jsi s námi už i aktivně.

Pepa Krejčí- 19. v kategorii D, celkově 134. Pepa má z našeho týmu letos ve vrchařském poháru nejvíc startů a doma mu celkem nečekaně roste velká konkurence(manželka Inka, rovněž členka týmu v nedělním startu získala třetí flek v ženské kategorii...!!!)

Franta Zikeš- 3. v kategorii E, celkově 135. Ani na chvíli nebylo pochyb, že si Franta tento pro někoho nenáviděný kopec nenechá ujít a vypořádal se sním v pravdě profesorsky.

Lída Šokalová- 2. v kategorii C žen, celkově 126. místo - stříbro a k tomu "malý" přídaveček v podobě titulu pro MISTRYNI MORAVY A SLEZSKA!!!

A na závěr musím pogratulovat sobotnímu zběhovi Lukinu Krejčímu, kterému se s parťákem Zdenou Páchou podařil završit zlatý hatrick ve Zlíně, kde ovládli 100 členné startovní pole a 50-ti litrový sud piva do cíle donesli( ikdyž to nechápu, ale spíš s nim doběhli-snad to není proti pravidlům :D) opět jako první...

Žádné komentáře:

Okomentovat