sobota 4. září 2010

Hrabovský půlmaraton



Sobota opět patřila Moravskoslezkému běžeckému poháru. Už v pořadí čtrnáctý závod se tentokrát běžel v Hrabové. Pořadatelé připravili trať dlouhou 21,1 km a dokonalé počasí. Běželo se pět okruhů po asfaltě a šotolině, která závodníky mohla zpomalovat. Na start se postavilo asi 70 borců všech věkových kategorií.
Zvítězil Muflon Miloš Macíček (1:16 min 17 s.) a těsně na záda mu dýchal Mira Klus (1:16 min 19 s.). Třetí celkově doběhl Dan Šindelek (1:19 min 35 s.). Kategorii A vyhrál Miloš Macíček a v béčku Mira Klus. V céčku vyhrál Vladislav Martynek ve velice solidním čase 1:22 min 41 s. Déčko vyhrál Václav Procházka (1:36 min 56 s.). V ženách opět kralovala Petra Pastorová z Balaž Teamu (1:32 min 22 s.) V ženách nad 35 let zvítězila Danuše Škrdlová (1:44 min 55 s.).
Co Pepa Team?
V áčku dvě želízka, které určitě nezklamaly. Radim vybojoval třetí flek (1:23 min 17 s.) Před závodem chtěl běžet čas kolem 1h 25min. Jak ho znám, tak doma už střádá další běžecké plány. Máme se ještě na co těšit. Gratulujeme!
Lukáš v autě remcal, že se cítí jak přejetý parním válcem. Po startu už nebyl čas si foukat bolístky a šel postupně za svým cilem překonat čas 1h 27min. Díky Laďovi Dvorskému a Petrovi Brožovi se to povedlo. Čas 1:25 min 35 s. a to znamená nový osobák.
V béčku to měl skvěle rozběhnuté Rosťa Trávníček. Dlouho tahal druhou početnou skupinku, kterou chtěl postupně roztrhat. Bohužel lýtkový sval byl proti a začal stávkovat. Rosťa je bojovník a jen tak něco nevzdá. Značně zpomalil a doklusal do cíle. Doufejme, že to nebude nic vážného a Rosťu brzo uvidíme na startu.
Lída, která bojuje s virózou se s tratí poprala s elegancí a pokažde co jsme se míjeli tak Lída se usmívala a byla v naprosté pohodě. Zaslouženě si vybojovala stříbro (1:49 min 44 s.) Gratulujeme!
Posledním zástupcem Pepa Teamu byl František Zikeš, který byl vyhlášen nejstarším účastníkem. Se svým výkonem podle svých slov je spokojen. V tomhle věku bych byl rád, že si zajdu na záchod a né ještě běhat takové štreky.
Franta Holec byl hlavně dnes za řidiče, poradce. Trať v rámci tréninku klusal a nezapoměl nás pozbuzovat. Dík Franto.

Sajtlovci jsou zkušení organizátoři a patří jim velký dík. DÍÍÍÍÍÍÍÍK!

Jak to viděl Radim: Závodu za téměr ideálních klimatických podmínek (oponovat mi bude snad jen Mara Škapa :) určitě prospěla i změna v celkovém počtu okruhů ze sedmi na pět. Navíc mi vyhovoval i obrácený směr(nejdřív terén a potom dlouhá asfaltová rovinka). 

Celkové vítězství si podle očekávání pohlídal Miloš Macíček, kterému po celý závod zdatně konkuroval jen jablunkovský Miro Klus. Velice dobrý výkon podala dvojice Schwaller - Martynek (škoda jen svalového zranění našeho Rosti Trávníčka, který do 3. okruhu diktoval tempo skupině s těmito běžci). Zdravotní problémy v tomto závodě limitovaly rovněž Peťu Walu, kterému stejně jako Rosťovi přeju brzký návrat do formy z minulých sezon. Velice dobře připravený na podzimní vrchol v podobě útoku na maratonský čas pod vytoužené tři hodiny vypadá Láďa Dvorský. Mirek Kravčík z  plné přípravy na Košický maraton zaběhl 1:24'16, což mu stačilo na celkové 10. místo a stříbro v kat. C. V průběhu mých obrátek na trati byl pěkný pohled i na spolupráci Lukina Krejčího s Peťou Brožem, která jim nakonec vynesla výborné časy za hranicí jejich OR. Naprosto profesorsky si skupina mladých karvinských nadějí v sestavě Varsanyi, Krejzl, Klapka, Bárta pohlídala plánované časy pod 1:30 a v Košicích budou šéfa týmu stát asi spoustu peněz.(mají slíbené proplacení cestovních nákladů a startovného při překonání osobního rekordu.) Mara Škapa tento pohárový závod zaběhl v treninkovém tempu (ještě stále žasnu z jeho výkonu na 1/2M v Olomouci...) 3. místo v mini závodě o mistra MK Seitl obsadil kvalitním časem Jarda Hrabuška a bramboru bral Raďas Rudický, který už může odpočítávat dny zbývající do jeho vrcholu sezóny - Wachau Maratonu. (Celé Seitl výpravě držím palce a hlavně Forrest buňce ať se vyplatí jejich treninková píle a dřina z minulých týdnů...) Paparazzi se podle svého vyjádření dnes kochal, ale i tak si připsal cenné skalpy např. Extrémního Romana Žídka nebo třeba běhajícího pošťáka Ervina Podžorného... Závodu se zúčastnil i autor mnoha skvělých fotografií naších krásných Beskyd Mirek Lysek(Paparazzim vtipně označen za Sandokanova bratra), jenž  podle cílové fotografie porazil ostravského Jindru Čápa. Zajímavou trať a peloton 76 běžců uzavřeli Jarda Volný s Frantou Zikešem. Spolu s PepaTeamem do Hrabové dorazil i Franta Holec, který se mimo soutěž do třetího kola po okruhu naháněl s Rosťou Bažanowskim.

Holkám opět vévodila Petra Pastorová, která si po náročném minulém týdnu(středa - závod na 5km,pátek - běh na Kubánkov, sobota - OR v maratonu ) pohlídala celkové vítězství časem 1:32'26. I díky tomu na ni Andrea Krstevová ztratila jen 40 sekund a třetí v ženách A doběhla Veronika Jerglíková z Kobeřic. I přes klubové povinnosti se štafetovým během a po mnohých občerstvovacích zastávkách s tímto během spojených kategorii žen B ovládla Dana Škrdlová. Stříbro k naší obrovské radosti získala Lidka Šokalová, která dokonce kvůli problémům s virozou zvažovala start v tomto závodě. Smolných 13 sekund na ni chybělo Balážově Extrémní Ivaně Zbořilové. Početnou základnu karvinských běžkyň v Ostravě reprezentovaly Renáta Solczyková, Michaela Waloszková a Dominika Chudá.

Jak už napsal Lukáš, závod super, díky pořadatelům v čele s Ottou Seitlem, Sandokanem a Jarce Mathonové...


1 komentář: