sobota 23. října 2010

Chřibský maraton

...na stolku občerstvovací stanice 38. ročníku Chřibského maratonu plastová láhev označená číslem 13 je znamením, že na startu tohoto náročného závodu je Jarda Vernarský.

Závod mužů v novém traťovém rekordu 2:37:00 hod. ovládl domácí Jan Bláha před Markem Procházkou ze Šumperka. Bronzový stupínek v celkovém pořadí obsadil triatlonista Petr Vabroušek. Obhájce loňského prvenství  Jan  Škrdla obsadil s časem 2:51:22 pátou pozici. Jarda Vernarský si oproti svému tradičnímu startovnímu číslu polepšil o jednu pozici a ve své věkové kategorii obsadil s časem 3:47:58 hod. 12. příčku. Velká gratulace míří do ostravského MK Seitl, jehož člen Pepík Smola ovládl startovní pole běžců nad 50 let a o 16 sekund na druhou příčku odsunul svého soupeře z Brna Rudolfa Vilčeka. Pepův výsledný čas byl 3:53:56 hod. Klobouk dolů rovněž před výkonem Alexandra Simona ze Žiliny - v 63 letech první místo v kategorii D, čas 3:41:25...A jelikož už žádný další klobouk nemám, tak jen velké uznání soupeři Franty Zikeše, Českému rekordmanovi v počtu maratonských startů Jiřímu Březinovi, který si na tomto náročném závodě, na němž závodníky mezi 11. až 25. km čekalo 300 m převýšení udělal svou další dvaačtyřicetikilometrovou čárku.


I v ženské kategorii padl nový rekord trati zásluhou Michaely Mertové z Albrechtic. Ten vylepšila o rovné tři minuty a stanovila jej na 2:54:28 hod. Stříbrnou příčku obsadila vítězka ženské kategorie z Ostravského maratonu Jana Dorazilová z místního AK bronz putuje do AHA Vyškov zásluhou Jiřiny Kociánové. K výkonu vítězky je třeba dodat, že v celkovém pořadí bez rozdílů kategorií se dostala mezi nejlepších sedm ...!!!


Žádné komentáře:

Okomentovat