sobota 2. října 2010

Zlatý podzim


V pravdě překrásném podzimním počasí se dnes ve Vratimově konal už 16. ročník nádherného běžeckého setkání pořádaného Zdeňkem Feiglem. A proto, kdo se nenechal zlákat Košickým závodem a přijel na tento závod zařazený do Frýdecko-místecké Velké Ceny Vytrvalců určitě neprohloupil. Rychlá prezentace, lidové startovné, příjemné prostředí místního kina, náročná ale moc pěkná trať a v závěru bezvadné občerstvení.

Mužská část pelotonu byla v A kategorii trochu ochuzena o hvězdy typu Bitaly, Macíčka nebo třeba Karkošky a proto si pro láhev kvalitního vína za první místo doběhla moje maličkost. Se svým časem bych v jiných ročnících měl nárok maximálně na tu polévku, ale někdo při slabém obsazení na to pódium prostě musel. Za mnou skončil zřejmě vůbec nejmladší účastník mužské části Andrzej Zogata BK Jablunkov.

To v Béčku byl jiný přetlak v kterém byl nejsilnější i celkový vítěz Zlatého podzimu jablunkovský Miro Kluz. Druhé místo obsadil Roman Baláž ze svého Extrem Teamu, který zúročil letní treninkovou dřinu hlavně v krkonošských kopcích, jenž mu pomohla na bronzový stupínek odstavit vítěze Porubské hodinovky Miroslava Niemiece z polského Goleszowa. Není se pak co divit, že v takto nabité kategorii se na nedostalo ani na takové borce, jakými jsou Radim Oborný, Rosťa Trávníček( dneska slaví narozeniny - máme pro něj přání jediný....) nebo třeba na Láďu Dvorského. Všichni tito tři by dnes v Ačku brali zlato...(hold, mohli využít možnosti a zapsat se do nižší kategorie...:D). 

V Céčku chybělo gorolské mega duo Slowioczek - Martynek, oba toho času v očekávání zítřejšího startu na Košickém maratonu. ( Roman, to je starý maratonský profesor, který jistě půjde hluboko pod "tři"a tak přeju za celý náš tým hlavně Vladovi hodně štěstí a ať to když tak s tím Romanem doklepe až na tem modrý koberec...). A tak si pro láhev vína doběhl po zranění znovu se vrátivší karvinský sympaťak Karel Kravčík před Broňou Walkem a lídrem této kategorie ve Velké Ceně Vladimírem Vragou.

D muže ovládl Vašek Procházka z Mk Seitl ( zřejmě dobrý oddíl...) před Frantou Holcem ( ještě lepší oddíl...) a Dědkem Beskydským hájícím barvy Domova Důchodců.

"Junior" ženy  ovšem byly v momentálně snad nejsilnější sestavě a dopadlo to takhle: 1.Vrzalová Simona ( z dochlechu jsem zjistil, že by snad měla být  v nějakém příbuzenském svazku s naším Paparazzim...:-) 2. Petra Pastorová ( z doslechu jsem zjistil že se stala běžkyní bez klubové vazby na Baláž Extrem Team, takže jestli má někdo pár milionů nazbyt...?) 3. Adéla Esentierová ( tam jsem nezjistil nic...:-)

A k ženám nad 40 let není třeba co dodat - stačit bude snad přiložená fotografie - skoro mě napadá zavést povinnou registaci s OP, neboť start v nižší kategorii podle Sandokana možný je, naopak to pravidla zakazují...

Na závěr bych chtěl jménem všech spokojených účastníků tohoto závodu co nejsrdečněji poděkovat Zdeňku Feiglovi a všem kolem něj za super sportovní zážitek.

Žádné komentáře:

Okomentovat