neděle 25. července 2010

Porubská hodinovka


Po dvou letech jsem se  zúčastnil závodu v zajímavé běžecké disciplíně zvané hodinovka. Letos se po komplikacích akce  uskutečnila na treninkovém oválu vítkovického atletického stadionu. Někteří  si užívají zaslouženou dovolenou, jiní  nezávodí a připravují se na podzimní část sezony a proto se náš sešlo jen 51. 

V prvním rozběhu, který začal v 15 hodin zvítězil i v pro něj né úplně nejideálnějších klimatických podmínkách Mara Škapa hájící barvy X-air Ostrava před výborným Petrem Jadrníčkem. Nejlepší ženou tohoto rozběhu byla podle předpokladů po dovolené odpočatá, a možná i trochu ještě nerozběhaná Petra Pastorová  z Balážova Extreme Teamu před mufloní slečnou Andreou Krstevovou a na české závody se pomalu navrátivší Natálkou Pszczólkou z pořadatelského oddílu Mk Seitl.

Druhá skupina běžců se postavila na start v 17 hodin. Za velice solidního běžeckého počasí, které kazil jen občasný protivítr v cílové rovince se nad síly ostatních závodníků ukázal polský borec Miroslav Niemiec z Goleszowa hájící barvy kategorie B. Za ním doběhnul další "béčkař" Radim Oborný a bronz bral jejich soupeř Dan Šindelek z Atletického oddílu F-M. Čest kategorie A  v tomto rozběhu  zachraňoval celkový vítěz loňského ročníku RYBOST Cupu 2009 Petr Karkoška z Karvinského SAK Ložiska. Za ním potom s odstupem 123 metrů doběhnul polák Rafal Linder a moje maličkost(pozn. Radim Lipták - Pepa Team Frýdek-Místek :-)) od něj dostala dostala přijatelných 180 metříků. Holkám to nandala nedávná rekordmanka frýdecké míle Simona Vrzalová z Třince, která mě v posledních kolech proháněla po vítkovickém tartanu tak, že jsem ještě dlouho po závodě nevěděl, jestli nemá o kolo víc...

Další želízko v ohni Pepa Teamu byl v Ostravě Lukin Krejčí, který po turistikou strávené týdení dovolené bez běhu si vylepšíl svůj osobní rekord na hodinové trati na 14 805metrů. Určitě jej to příjemně překvapilo už jen z toho hlediska, že loni po spolupráci s vyběhaným Láďou Dvorským dal 14 665m. Snad jej to nakopne a bude dostatečně motivovat pro běh, protože nám v poslední době začíná trochu přebíhat k zdá se nové disciplíně, jejiž náplní je donést sud piva z bodu A do bodu B v co nekratším čase oproti zbývajícím soupeřům. A vzhledem k tomu,že se mu to zatím velice dobře daří, začíná mít dalšího koníčka v podobě konzumace sudů piva, těmito aktivitami získaných. Další PepaTeamačkou byla Lidka Šokalová, která od Paparazziho startovního výstřelu víc než se soupeři tentokrát bojovala hlavně se střevními potížemi. 

Na závěr bych chtěl poděkovat pořadatelům za to, že se jim přes komplikace podařilo akci uskutečnit, rozhodčím za bezchybné hlášení o počtu kol v průběhu závodu a Paparazzimu za jeho fanouškovské peklo s řehtačkou, které nejednomu běžci dopomohlo k překonání hranice svých možností :-D



neděle 18. července 2010

Kozlovský kopec

Víkend byl ve znamení běhu do vrchu. V sobotu se běžel Mladkov - Suchý vrch dnes se běžela Česká Třebová na Kozlovský kopec. Zatím co včera bylo nádherné počasí až 36 C tak dnes od rána zataženo a déšť.
Dnes měl náš tým dvě želízka v ohni. Pepa Krejčí v kategorii MD byl 12 a Jindra Krejčí v ŽD se posunula na čtvrté místo po diskvalifikaci jedné z žen. Celkově zvítězil Pechek Petr z Maratonstavu Úpice v čase 18:28 min. Po delší přestávce jsme na trati mohli spatřit Zdeňka Fejgla, který skončil v MD na 10 fleku.
Iscarex opět zvládl organizaci na jedničku a ještě teď se olizujeme nad výborným stejkem. Tak snad ve zdraví opět v příštím roce na jubilejním 20. ročníku.
Fotky a výsledkovou listinu najdete na stránkách Iscarexu.

Olomoucký šerpa


Sobota 17.7. byla ve znamení "pravých chlapů", kteří mají rádi pivo a udělají pro tuto hořkou pochoutku cokoli. Ve Velké Bystřici si mohla dvojčlenná družstva dokázat co v nich je. Z náměstí museli vynést 50l sud piva na zádech na 5 km vzdálenou louku u ZOO na Svatém kopečku. Převýšení bylo pouhých 200 m.n.m., ale i to stačilo k tomu, že některé týmy tuto trať zdolaly za dvě a více hodin. Celkově náklad vážil cca 65 kg a k tomu se ještě přidalo sluníčko, které doprovázelo závodníky téměr po celou trať.
Na start se postavil i tým Šikulů ve složení Zdena Pácha a Lukáš Krejčí. Organizátoři z nás okamžitě udělali favority číslo jedna. O to víc jsem byl nervózní a na startu se nám nedařilo upnout sud tak, jak jsme chtěli. Po čtyřminutovém zdržení Zdenek vyrazil a začal předbíhat borce ze skupiny. Startovavalo se totiž po deseti týmech. Zdenek odtáhl první 3km a mým úkolem bylo sledovat trať a zajišťovat vodu. Po vyjítí krátkého, ale prudkého kopce, jsem se ujal krosny i já. Po necelých deseti minutách si krosnu opět převzal Zdenek a dotáhl ji na zádech do cíle v úctyhodném čase 55:25 s. V tu chvíli jsme se ujali vedení a to nám vydrželo až do posledního týmu, který závod dokončil. Musím uznat, že jsme měli na mále v podobě týmu Hasiči žízně. Ty dělila od prvního místa necelá minuta.
Závěrem chci poděkovat nejen svému týmovému kolegovi Zdenovi, který většinu závodu odběhl, ale i organizátorům a všem 70 týmům, které se závodu zúčastnili.