sobota 30. dubna 2011

Dolnolhotská desítka


S trochou nadsázky se dá říci, že dnešní dopoledne se aspoň na chvíli, zraky celého světa odtrhly od průběhu svatby a následné svatební noci prince Williama, aby se dozvěděly, jak dopadne dlouho očekávaný závod jara, otcem a synem Mikovými pořádaný, nejoblíbenější závod předloňského ročníku MBP, na upravené, certifikátem posvěcené desítikilometrové trati s názvem Dolnolhotská desítka.

Oproti předchozím ročníkům jsme tentokrát na start namuseli přejíždět do sousedního Čavisova, ale první závodní kroky a krůčky jsme si odbyli na měkoučkém trávníku Dolnolhotského fotbalového stadionku. Pořadatelům se letos kromě bohaté tomboly a exhibice parašutistů podařil husarský kousek, když se na startovní čáře vedle borců typu Wrobela, Bitaly nebo třeba Macíčka tísnila taková esa, jako bezesporu jsou Róbert Štefko, Tomáš Blaha nebo třeba kamarád Aleše Mika, velký sympaťák a skvělý běžec ( a doufám, že brzo budu moci řícti i OLYMPIONIK ), naše aspoň Aprílová posila Peter Mikulenka.

Vítězem a zároveň držitelem titulu mistra Moravy a Slezska v silničním běhu na 10km se nakonec stal Peter, kterému hlavně v první půli zdárně sekundoval Róbert a bronzová medaile patří jeho týmovému kolegovi z AK Kroměříž Tomáši Blahovi. Svou letos skvělou formu potvrdil Tomasz Wrobel, který na pátou příčku odsunul spolupořadatele a vítěze předloňského ročníku MBP Aleše Mika z SSK Vítkovice. Neskutečnou jarní fazónu teď prokazuje Mara Škapa, který závod dokončil na celkovém 16. místě, jedinou sekundu za svým Šípáckým kamarádem, ironmanem Alešem Veličkou. Kdybych v tuto chvíli měl dělat žebříček jarních Forrestů, určitě by mezi nimi nechyběl ani Láďa Dvorský, který byl před závodem žádán Romanem Slowioczkem o rozběhnutí tempa. Myslím, že tam nepadlo nic o tom, že by "zajíc" Láďa závod dokončil 21 sekund před jablunkovským tvrďákem. Klobouk za dnešní výkon smekám před vycházející hvězdou a tím i soupeřem pro Heňu a Marka karvinským Viktorem Kubitou, jenž si i díky spolupráci s Vlastíkem Klapkou, možná poprvé v životě připsal skalpy takových borců, jakými jsou třeba Pepa Kvita, Karel Sokol, Jarda Hrabuška, nebo další Černý jezdec Alan Franek.

Holky si mistrovské medaile rozdaly v pořadí Petra Pastorová - Adéla Esentierová - Marie Hynštová. V celkovém pořadí se mezi Adélu a běžkyni z Vyškova vklínila, zdá se letošní jasná trojka Ivana Zbořilová, která bohužel pro ni do výsledků mistrovství MaS zařazená být nemohla. Dalšími stálicemi letošních výsledkovek jsou Veronika Jerglíková z Kobeřic nebo třeba třetí z letošní mistrovské "stovky" Iva Pachtová z klubu Ottíka Seitla, který podle mé fotodokumentace dnes do cíle závodu dorazil v pořadí jako 4. hned za Tomášem Blahou...A kvalitu jeho výkonu nesnižuje ani jeho mírně ulitý start...:). Silná trojka je zatím téměř o parník vepředu, ovšem o další místa se dnes sváděly a svádět budou lité souboje, jaký třeba předvedla Líba Kuchařová s Renčou Bachroníkovou nebo v předmaratonském očekávání běhající Dana Škrdová s Lidkou Šokalovou. Vše ovšem v duchu fair play a hlavně s nezbytnými úsměvy těchto žen a dívek. A tak to má být, protože takové to naše závodění je hlavně setkávání s lidmi které máme rádi. A pak je to teprve ten pravý BEZVAběh...

PepaTeam v akci:

Radim 19.kat A / 35.celkově 38:45min.

Rosťa 5.kat B / 23.celkově 36:49min.


Žádné komentáře:

Okomentovat