sobota 16. dubna 2011

Pardubický vinařský půlmaraton


Na rychlé pardubické trati si v rámci Mistrovství ČR v půlmaratonu mezi muži podle očekávání vedl borec AK Kroměříž Jan Kreisinger, který závod dokončil celkově na třetím místě za dvojicí keňský běžců v čase 1:05'27. Pro stříbro si závěrečným kilometrovým finišem doběhl jeden ze spolufavoritů blížícího se MČR v maratonu Petr Pechek z Maratonstavu Úpice a bronz si do Liberce odveze Vít Pavlišta.
Z regionálních běžců svou letošní famozní formu opět potvrdil Láďa Dvorský, který časem 1.20'28 dokázal skvěle načasovat formu na toto ještě stále ranné období sezony. Kdo ví, kde se letos jeho OR zastaví... A při stávající seitlově mužské sestavě - Adamec, Fousek, Dvorský, Slowioczek, Výtisk, Smola... - velká škoda zrušení pohárové soutěže družstev.
V ženách byla mistrovská kategorie vyšperkována nádhernými výkony a časy dvou veteránek. Zlato patří Ivaně Sekyrové z AK Sokolov, která 21,1km trať ve 40 letech zvládla v osobním rekordu 1:15'24, stříbro pro Petru Kamínkovou a z bronzu se může radovat Taťána Metelková, která ještě svůj čas dokázala stáhnout pod 1:20 hod.
Z našich děvčat se nejlépe vedlo Ultra Ivě Pachtové(její recet na to,jak si vylepšit osobák na 1/2M o téměř 10 minut - zaběhnout si stovku), která v mini klubovém hodnocení porazila Danu Śkrdovou, Libu Kuchařovou ( osobák ) i Lenku Wágnerovou.
Vrchol sobotních závodů je za námi, zítra jsem zvědavý na výkony karvinských kluků v Krakově a nejlepší osobní výkony by mohly padat i při Vídeňském maratonu.

Výsledky půlmaratonu zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat