pondělí 25. dubna 2011

Jilešovický hasičský čtvrtmaraton


Všichni, kdo se rozhodli strávit Bílou sobotu coby hosté Jury Brože a jeho hasičského čtvrtmaratonu nelitovali. Ten pro nás připravil nejen krásnou trať kolem Hlučínského jezera za nádherného počasí, ale i medaile, velikonoční vajíčka a super pozávodní baštu v podobě chleba se sádlem a škvarkama...

K prostřenému stolu v místní hospodě se jako první dostal polák Tomasz Wrobel, který si v poháru letos už podruhé poradil s loňským absolutním vítězem, za týden v Dolní Lhotě korunovaným Vaškem Bitalou z Lašského BK. V solidní konkurenci si pro celkové třetí místo v pomaratonském výklusu doběhl jeden z mála karvinských Sakovců v Jilešovicích Rosťa Kolich.

Výborný výkon podal a druhé místo ve své kategorii pro frýdecký AK získal Dan Šindelek nebo třeba vyznavač běhu v extremních teplotách Mara Škapa, který svou téměř závislost na solárním pohonu prokázal již ve čtvrtek v Pustkovci.

Holkám podle očekávání kralovaly závodnice BET Ostrava Adéla s Ivanou, pro bronz si s přehledem doběhla Iva Pachtová z Mk Seitl.

K mé velké radosti si stříbro v kategorii 35+ domů odvezla Lidka Šokalová, brambora v ženském áčku už téměř tradičně patří ostravské triatlonistce Renči Bachroníkové. Ta zatím sbírá tato nejméně oblíbená umístění, ovšem je třeba říci, že od loňského podzimu udělala veliký výkonnostní skok a pokud dá letos přednost běhu před svým milovaným kolem, tak hlavně podzimní holčičí souboje můžou být hodně zajímavé. A k nim jistě přispěje i nová posila Baláž Extreme Teamu, v dřívějších sezonách hodně kvalitní Natália Pszcólka.

V naších barvách po čtvrteční desítce opět dobrý výkon podal Rosťa Trávníček, oproti Pustkovci musel být s výkonem o sto procent spokojenější i Lukáš, který mi při mé mizerné formě už dýchá na záda. Tentokrát jsem závěrečný stoupák vyšmatlal už jen 29 sekund před nim...:-(.

Děkuji pořadatelům za krásnou akci, věděl jsem že využít služeb Českých drah na trati F-M - Jilešovice bude stát za to... A proč...? Pro slepičí kvoč...

Ale hlavně proto, že běh na severní Moravě je prostě BEZVA...


2 komentáře:

  1. Bohužel na rozdíl od majitelů solárních elektráren nedostávám od státu žádné dotace ani úlevu na daních...
    Mára.

    OdpovědětVymazat
  2. když už jsem zabloudil na vaše stránky, chci vás pozvat na náš EKIDEN PENTLA MARATÓN, KTERÝ pořádáme 5.6.11 v karviné.Postavte kvalitní tým a přijeďte podpořit naší snahu oživit běhání i u nás.Více na našich stránkách ahoj mčj

    OdpovědětVymazat