sobota 11. června 2011

Běh na Šerák



Do běžecké termínovky přibyly další dva super závody. V neděli 5. června jsme se museli rozhodnout mezi zajímavou myšlenkou v podobě karvinské maratonské štafety a horským během na jesenický Šerák.

Vzhledem k tomu, že většina PepaTeamu měla o programu jasno už dávno, zvítězila u mě nakonec vrchařská trať, která svými parametry na tuzemské poměry slibovala náročný, ale silný dlouhotrvající zážitek. Oproti Běhu na Lysou, který se konal o týden dřív měli pořadatelé při prvním ročníku štěstí na počasí a tak se na start ležící víc než devětset metrů pod místem cíle sešlo přes 140 běžců. Vítězem se stal Pavel Brýdl před Ondrou Horákem a Jiřím Žákem. Na záživné, běhavé trati se vedlo i silničářům, což potvrdil celkově čtvrtým místem výborný maratonec ze Šumperka Marek Procházka. V ženské kategorii při slabší účasti špičkových vrchařek si s mnohem mladšími soupeřkami poradila nestárnoucí Blanka Paulů.

PepaTeam do Jeseníku dorazil ve složení Pepa - Inka - Lukáš a Radim. Inka na trati vloženého, zkráceného 6-ti km závodu do cíle dorazila v čase přesné jedne hodiny. Otázku srovnání s tratí Běhu na Lysou jsme si zodpověděli všichni, téměř na chlup stejným zlepšením času o 3-4 minut oproti beskydskému výběhu. Radim se dostal pod hodinu, Lukáš cílovou bránu protnul po 63 minutách a Pepa, jemuž byl před startem prognozován výkon přes dvě hodiny toto vylepšil o více než dvacet minut...!!!

První ročník se pořadatelům až na určité drobnosti povedl a tak budu rád, pokud bych tento závod příští rok, nejlépe při víkendové kombinaci se Sokolím vrchem mohl absolvovat znovu.

Žádné komentáře:

Okomentovat