čtvrtek 24. listopadu 2011

Lysacup po třetí etapě


Třetí etapou v pořadí letošního ročníku Lysacupu byla trať se startem u vodní nádrže Šance. V předchozích týdnech nám to šlo, od začátku se hlavně díky výhodnému postavení v minulé sezoně daří Lukášovi bojovat o titul Skokana roku, což mu rozhodně svědčí a i díky této motivaci zatím podává výkony téměř z říše snů. Rosťa, ten je zatím z nás vnitřně asi spokojený nejmíň, ale i tak rozhodně každá jeho účast bude znamenat vysoké a pro slibně rozjetou soutěž týmů důležité body. Radim, nakažen Lukášovou euforií si zatím užívá neplánovaně pozdní příchod formy a na povrchu zatím bez sněhu podává své téměř nejlepší vrchařské výkony. Po prodělaném nachlazení se na tratě pod Lysou horou opět dostává nejpříjemnější překvapení prologu Jirka Dinter a pokud v dalším průběhu aspoň trošku bude běhat výsledky jako ve Frenštátu, tak o naše umístění v desítce nebudu mít obavu. Pepa běhá svůj standart a jeho účast bude důležitým zajištěním potřebných bodů při malé účasti ostatních z týmu. Navíc jej doprovází Inka, která v čím dál tim chladnějším vrcholovém počastí odvádí funkci fotografa pro naše rajče a navíc sebou nosí i vynikající tatranský čaj s medem...:-).

Na Šancích se do naší squadry přidal a zároveň si odbyl svou LC premieru Kamil "Turek" Staš, který nepočítaje B7 a podobné akce šel svůj první vrchařský závod a nevedl si vůbec špatně. V rekordním 273 členém pelotonu obsadil 151. místo a na své konto si připsal skalp i Lukášova B7 parťáka Kurriho...:-). Prozatím posledním, který pro letošní ročník spojil své jméno s PepaTeamem je velká star MBP a celkový vítěz kategorie nad 40 let Dan Šindelek, kterého jsme před nosem vyfoukli adeptům na medaili v hodnocení týmů - družstvu Olympáků, za které skvěle běhají jeho bratři Vladan a Pavel.

Do nedělní mlhy na Lysou nakonec jako první dorazil podle očekávání favorit favoritů - Ondra Horák. Druhé místo nakonec urval svým letošním nejlepším umístěním absolutní vítěz z roku 2010 Tomáš Čer a třetí flek v etapě stačilo Radimu Kasalíkovi k tomu, aby i v další etapě vyběhnul ve žlutem trikotu pro lídra pelotonu. Jak jsem již naznačil, členům PT se daří a v těžké etapě s náročným táhlým spoupáním si v týmech vybojovali opět 9.příčku, ale poprvé v etapovém hodnocení přeskočili sestavu VZS Ostrava a v celkovém součtu po třech závodech na ně momentálně ztrácím jediný bod. O tenhle stav se zasloužil Radim - 30.místo, Dan -33., Rosťa - 41., Lukáš - 46., Jirka - 109., Kamil - 151., Pepa - 250.

Pro čtvrtou etapu se nám díky Lukášovu současnému 30.místu v absolutním pořadí vrací chlouba celého týmu v podobě modrého dresu a tak doufám, že jej před dotírajícími soupeři v sobotu uhájíme....

Výsledky zde

1 komentář:

  1. Jste mi zničili parťáka na trénink a teď mě budete ještě ničit na trati a tady.:-) Jestli Lukáš není tak dobrý díky tréninku z B7... :p

    OdpovědětVymazat