pondělí 12. března 2012

Kobeřická dvacítka - den poté...

Jarní sezona začala. Prvním závodem zařazeným do MBP byla sice Landecká desítka, které se zúčastnilo trio Rosťa, Dan a Jarda, zatímco velká část týmu se oddávala zimním sněhovým radovánkám na Lysacupu.
Na tradičním a u mě velmi oblíbeném kobeřickém běžeckém setkání se nás nakonec podle očekávání v barvách PT sešlo sedm.. Již zmíněné borce bojující o body v kategorii B doplnil Jirka Dinter, Filip Landsberger a Radim Lipták a v  ženské kategorii naši čest hájila Lidka Šokalová.

Pro Jirku Filipa byl start na Kobeřické dvacítce jejich premierou na náročné, ale jistě zajímavé trati. Už před závodem jsem se kluky snažil zhruba seznámit s nástrahami vélkého, členitého okruhu, ovšem zároveň jsem tušil, že jejich zkušenost s letošními etapami na Lysé bude pro ně dobrou průpravou a že se jim trať bude líbit.
Tak se i stalo a v nakonec celkem solidním, chvílemi urpšeném počasí, s nezbytným, tradičním bočním větrem si to užili a připsali si své letošní první pohárové body. Já musím být s průběhem závodu spokojený -v zimním přípravném období jsem oproti minulým sezonám naběhal jen minimum a tak čas 1:25'51 je odrazem aktuální výkonnosti. Pozitivem je, že jsem byl schopný po volnější první půli zrychlit a postupně ještě tempo vystupňovat a uhájit 13.příčku v kategorii před výborně běžícím a připraveným objevem letošního roku  v karvinské squadře Viktorem Kubitou.

Jirka, který preferuje závody s minimem stejných okruhů byl jistě o to více spokojený a závod dokončil v pohodě bez známek větší únavy v čase 1:28'18hod. Filip se dle jeho slov nemohl na prvních dvou kilometrech rozběhnout a dokonce prý uvažoval o tom, že by vzdal, ale nakonec dokončil za 1:46'30 s o to lepším pocitem a motivací před sobotním Mořkovským zajícem. Sezona je teprve v začátku a věřím, že poctivou přípravou oba kluci letos půjdou výkonnostně hodně nahoru. U Jirky je cíl jeho letošního snažení veden k Beskydské sedmičceFilip se bude snažit o co největší zlepšení na silnici a jeho jarní metou je v tuhle chvíli zdolání maratonské trati v Čadci na Kysuckém maratonu.

Naše klubová elita si v Kobeřicích oproti papírovým předpokladům prohodila pozice a Rosťa Trávníček v solidním čase 1:18'40 za sebou nechal Dana Šindelka, kterému se stejně jako loni závod nepovedl podle jeho očekávání. Jarda Vernarský, po kvalitní zimní přípravě k závodu nastoupil po nemoci léčené antibiotiky a podle toho je třeba i brát jeho čas 1:45'37. Má na víc a určitě to letos ještě několikrát předvede. Kluci ve své kategorii skončili na 7.,8. a 30.příčce.

Liduška díky tomu,že tentokrát nebyla vyhlašována její tradiční kategorie nad 45let obsadila 6.příčku, kdy ovšem na výbornou Karin Javorskou na pátém místě ztratila necelou minutu.

Zbytek týmu buď pracoval (Kamil),nebo piloval formu před Pražským půlmaratonem (Roman) nebo se flákal (Lukáš). Ikdyž v jeho případě můžem brát flákání jako nezbytnou součást přípravy. A nedej bože, kdyby začal místo toho běhat, to by se i Dan s Rosťou museli o své, zatím neochvějné posty lídrů obávat...

Tak makejte a uvidíme se...

...v sobotu na MOŔKOVSKÉM ZAJÍCI...:)


3 komentáře:

  1. Čau Radime, není co pilovat, ale hlavní je, že se chodím 4x týdně vyvětrat. Do Prahy na 1/2M se už moc těším, jedu si to tam hlavně užít, Do maratónu ve Vídni mám přesně měsíc, naběhaný objem nikde, ale snad to zvládnu. Začíná jaro a půjde to. Zdraví a vytrvalost přeji.
    Roman

    OdpovědětVymazat
  2. 4 treninky týdně...? Tomu někdo říká objemový trenink...:). Nabízím doprovod v neděli pro delší trenink...

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, jo srandičky:-) Nicméně Kobeřice byly fajn, přesně dle mého gusta, jeden okruh a kopečky. Na zajíce jsem taky zvědavy.
    Jirka

    OdpovědětVymazat