sobota 4. srpna 2012

INTERSPORT MTB TROPHY & TV MARKÍZA RUN BRATISLAVA – STUPAVA 2012


Největší koncentraci cyklistů na Slovensku zažila minulý víkend Stupava – malé městečko cca. 15 km od Bratislavy. Konal se zde již 10. ročník MTB maratónu. Jelikož byl tento závod zařazen do mezinárodní série  6-ti INTERSPORT MTB-Maratónů 2012, účast byla rekordní a celkový počet účastníků dosáhl úctyhodného čísla 1278.
V sobotu byl na programu MTB maratón na čtyřech různě dlouhých trasách ( 105 km, 76 km, 42 km, 25 km ),  v neděli pak následovaly dětské a juniorské kategorie a také 1.ročník TV Markíza běhu.
Po podařeném víkendu a úspěchu Nočních střel na extrémním in-line maratónu na Olešné jsme hledali podobně zážitkový víkend a našli jsme ho právě na Stupavském maratónu.  Záměrem bylo absolvovat v sobotu MTB premiéru na trase 76 km s převýšením 2 km a poté v neděli 17 km terénní běh s převýšením 350 m. David s Filipem zvolili tentokrát tým Denní střely, Roman reprezentoval Pepa Team Frýdek-Místek.
Na rodinný sportovní víkend odjíždíme již v pátek odpoledne, abychom stihli registraci a nemuseli v sobotu honit čas. V sobotu v 10 hod. dopoledne pak vyjíždíme společně s dalšími 135-ti MTB bikery na svoji 76 km dlouhou trať.  Kluci mi odjíždějí již po několika kilometrech, mám problémy především dolů, kdy jsem opatrnější a tím pádem i pomalejší. Do kopce makám, dolů trpím – jen neskončit někde v kotrmelcích či na stromě. Slunko pálí, je jeden z nejteplejších dní tohoto léta, někde okolo 60 km se ozývají křeče ve stehnech. Cíl už je jen jeden – dostat se ve zdraví do cíle. Po téměř 5-ti hodinách jsem tam, fyzicky vyčerpaný, ale šťastný, že jsem dojel svůj první MTB závod. Od Davida se dozvídám, že dojel asi 10 min. přede mnou. Filipa potkává smůla – zbloudění a sjetí z trasy a následně defekt, přesto je po více jak 5-ti a půl hodinách v cíli. Sportovní zážitek, na který se nezapomíná!                   
Bilance MTB: David 12. v kat. a 42. celkově, Roman 11.(56.) a Filip 20.(91.)
V neděli ráno se probouzím jako mrtvola.  David je však odhodlán k běhu, takže svá rozhodnutí neběžet po snídani s Filipem přehodnocujeme a ve 12 hod. stojíme před TV Markíza v obci Záhorská Bystrica na startu opět všichni tři.  1. ročníku 17 km TV Markiza běhu se účastní 90 běžců.
Na prvních asi 7 km překonáváme 350 m převýšení, poté postupně klesáme až do cíle ve Stupavě. Kupodivu se mi běží skvěle a předbíhám jednoho běžce za druhým celý závod. Jedinou výjimkou je Filip, který mě dobíhá na 13 km a letí jako střela do cíle.                
Běžecká bilance: Filip 9. v kat. a 27. celkově, Roman 4.(31), David 12.(38.)
V kombinaci 76 km+17 km stoupá David nečekaně na bronzový stupínek, Roman obsazuje 4. a Filip 6. příčku. Nádherný sportovní víkend jako inspirace pro ostatní na příští rok!
Veškeré informace na www.stupavskymaraton.sk


1 komentář:

  1. Ogaři Řehovi jsou draci ale Ultra mega drak je Roman !!! Super na kole a fantastický i v běhu. Jednou si spolu dáme ten můj obdivovaný triatlon.

    OdpovědětVymazat