pondělí 5. listopadu 2012

                                                                 Prolog Velký Javorník

Tak jsme se dočkali. V neděli po desáté hodině byl odstartován nový ročník  oblíbeného zimního poháru s názvem Lysacup. Závodníci si už zvykli, že první etapa nevede na nejvyšší horu Moravskoslezských Beskyd Lysou, ale na Velký  Javorník.  Už při příjezdu do areálu skokanských můstků bylo jasné, že opět se bude  jednat o velmi hojně a kvalitně obsazenou etapu. Po vystání fronty na  registraci a zaplacení poplatku se závodníci přesunuli ke skokanským můstkům, kde mladí skokani předvedli své umění a po předání dresů loňským vítězům,  mohl začít další ročník čtyřměsíčního klání.
Na start trasy dlouhé cca 7,4 km se postavilo 270 závodníků. Letos nás  čekala změna v podobě výběhu schodů, které jsme si dali o proti loňsku pro  velký úspěch hned dvakrát. V závěru nás čekaly nekonečné serpentiny a pak už jen výběh z lesa a spousta fotografů, nosičů a taky pípající Luďa.
Nejrychlejší byl korunní princ Radim Kasalík a z žen trojnásobná vítězka z  posledních třech ročníků Tamara Stonová. Dvojnásobný vítěz Lysacupu Laďa  Sventek si dnes vybral slabou chvilku a závod dokončil na šestnáctém místě.  Jsme teprve na začátku a Laďa bude mít ještě dost příležitosti ukázat, co v  něm vlastně je.
Jak to bylo s Pepáky? Jirka po výborném výsledku na Hornické desítce, kde si upravil svůj osobák, nezklamal ani na Javorníku. 57. místo je velmi solidní  výsledek a připsal si skalp loňského vítěze kategorie nad 200 liber, spoře  oděného Zdeny Páchy. Lukáš po loňském přetahování o skokana roku s Robertem  Hegedüsem nemá velké ambice a jeho dvouměsíční tréninkový půst nakonec  stačil na 79. místo. Třetím do party byl na poslední chvíli Radim Koval na  209. místě. Děkuji Radimovi za účast a každý bodík bude dobrý. V družstvech  to znamenalo 20. místo.
Velký dík patří Mirovi Prašivkovi a jeho podpůrnému týmu za organizačně  velmi dobře odvedenou práci a už teď se těším, co na nás vymyslí v příštím  roce.  Fotky budou, ale kdy, to ví jen majitelé fotoaparátů.

Výsledky zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat