neděle 24. června 2012

Takový nudný víkend...

Tento víkend byl nabitý zajímavými sportovními akcemi a jsem rád, že na nich nechyběli a zároveň se neztratili členové PepaTeamu.

V sobotu po desátého hodině dopolední nastoupil Lukáš se svými třemi parťáky, aby se  v disciplíně zvané Beskydský šerpa pokusili o obhajobu loňské bedny. Tak se nakonec i stalo a klukům se podařilo v čase něco málo přes dvě hodiny dopravit bečku piva z ostravického hřiště na vrchol Lysé hory, což jím v konečném zúčtování přineslo cenný bronz.

O sedm hodin později a 100km dál, se trio Radim - Roman - Lidka Šokalová v teplém podvečeru postavilo na start 3. ročníku Mattoni Olomouckého 1/2Maratonu. Radim, při své momentálně ne úplně ideální silniční formě zaběhnul pro něj slušných 1:28´15, Roman, 14 dní po Budějovickém půlmaratonu v podstatně teplejším počasí 1:40´17 a Lidka i se shrnutou kompresní ponožku v kategorii druhá v čase 1:51´20...

Ovšem vrchol sportovní snažení, boje s vůlí, sebezapřením vítězstvím hlavně nad sebe samým jsme od sobotního poledne, do nedělní dvanácté hodiny mohli sledovat na okruhu kolem přehrady Olešná. Účastníky prvního ročníku extremní akce horolezce Libora Uhra, při níž závodní dvou a čtyřčlenné týmy nonstop kroužily kolem výše zmíněného vodního díla. Kromě kluků Řehových si tento masakr nenechali ujít ani náruživí inlinisté Rostík Lidka Trávničkovi. Jsem nesmírně rád, že jsem jejich snahu a boj mohl na vlastní oči sledovat alespoň v posledních dvou a půl hodinách. Byl to díky ním fantastický zážitek, vidět  jejich odhodlání a obrovskou morální a psychickou sílu, kterou jsem před pár měsíci obdivoval u účastníků další Uhroviny s názvem LH24. A ten závěr, průjezd posledního kola...Ještě teď cítím to mravenčení a husí kůži která mi naskakovala po celém těle a slzy v očích, které mi vyhrkly, když jsem poprvé mohl v cíli poplácat zcela zničeného, ale v nitru přešťastného Rosťu  po rameni...

Ogaři Řehovi, Rostíku, Lidko, neskutečná poklona před vámi, jste naše jedničky a vždycky budete...Ještě jednou díky za skvělý zážitek, byla to paráda,nemám slov...

Na závěr je třeba smeknout před Evou Řehovou, která se o kluky v průběhu více jak 24 hodin nonstop starala a tím jim i dopomohla k fantastickému vítězství ve své kategorii a druhému místu za duem Uher - Uher. A to samé Roman - vyloženě odpočínkový víkend - sobota od rána přípravy na Inline závod a servis klukům na Olešné,odpol odjezd na půlmaraton do Olmíku,tam v náročných podmínkách na doraz odběhnutý závod, kolem půlnoci návrat zpět na Olešnou a do nedělního odpoledne opět ve stoprocentním nasazení u kluků.

A abych nezapomněl, Lída s Rosťou v závěru nejen odrazili snahu soupeřů za nimi, ale ještě se pokusili probojovat se na celkovou devátou příčku.(nakonec chybělo kolem 30s ). A k tomu vítězství v kategorii Mix...!!!

úterý 19. června 2012

Trička a tílka

Zdar děcka, pro prvních 20ks mám od sponzora prostředky na slevu. Takže vyhlašuji:

KDO PRVNÍ PLATÍ, UŠETŘÍ...

Případné dotazy na mail midarek@centrum.cz nebo tel. 732565601


neděle 17. června 2012

Horský běh na Lysou horu 2012

Vrchařský svátek této půlsezony je za námi. Klukům z X-Air se organizace povedla opět dokonale, oproti loňskému roku náramně vyšlo i počasí a tak jsme si mohli užít jeden z nejlepších závodů u nás na maximum.

Oproti 7.ročníku byla konkurence o poznání slabší, ale i tak se na start hlavního a zkráceného běhu pro juniory a běžce nad 70let postavilo opět téměř 300 milovníků kopců i těch, kteří si chtěli vyzkoušet, jak náročná je jedna z nejtěžších tratí vrchařské termínovky.

PepaTeamu se nás na ostravickém hřišti ke startu postavilo jenom šest. Dá se říci, že až na Lukáše Kamila zbytek absentérů preferuje spíše silniční tratě a tak se tato šestka dá, s troškou nadsázky považovat za vrchařskou buňku týmu...:).

Z této sestavy jsme  nejvíce nadějí vkládali do Lidky, která ji beze zbytku potvrdila a ve velkém vedru si s tratí poradila v kvalitním čase 1:24:16hod. a ve své kategorii obsadila skvělou druhou příčku.

Radim, po té, co upustil od startu na Kysuckém maratonu si stanovil tento běh coby vrchol letní sezonu, čemuž podřídil i přípravu složenou z pravidelných víkendových treninků na Lysé hoře. Po silničním tápání konečně zaběhul podle svých představ, podařilo se mu držet rovnoměrné tempo po celou dobu více než devítikilometrového závodu a nakonec si připsal i pár zajímavých a cenněných skalpů.

Jirku v posledních týdnech víc než běh zaměstnávají pracovní povinnosti, kvůli nimž nebyl schopen odběhat potřebný počet kilometrů a s přihlédnutím k tomu,že málem ani nestihnul začátek závodu, je trošku pochopitelný i jeho kolaps, který ho v těžkém závodě postihnul. Jirka nakonec přes ohromnou krizi závod s vypětím všech morálních sil dokončil a všem dokázal, že jeho největší zbraní je bojovnost, která jej určitě v závodě B7 vynese do úrovně těch nejúspěšnějších borců. Každá zkušenost je důležitá a dvojnásobně ta špatná. A tu extra špatnou máš Jirko za sebou, díky za reprezentaci, v mnohém si od tebe můžem brát příklad.

Svou závodní premiéru (pokud nepočítám účasti na Lysacupech ) si v našich barvách odbyl Reňa Marek. Přes dlouhodobé problémy závod dokončil v čase 1:28:37 a myslím, že může být plně spokojený. Reňa je rozený vrchař a běh v terénu miluje, věřím, že až úplně doléčí zranění, bude patřit mezi tahouny svou treninkovou pílí a splní si svůj sen v podobě účasti na B7.

Filip - ze spíše silničáře vyrůstá i milovník kopců, takže se určítě můžem těšit na další vrchařské akce s jeho účastí. Šel dobře a myslím, že bez sebemenší krize a osobně se mi velice líbil i jeho efektní spurterský závěr v cílovém stoupání...

Pepík Krejčí tento závod miluje a tato jeho vášeň si vybírá svou daň v podobě celotýdenní nervozity před startem. Pepa je srdcař, bojovník a dříč ( kdyby Lukáš zdědil půlku těchto vlastností, tak máme nového lídra v týmu :) a svůj den D nakonec zvládnul dobře. Dokončil pod dvě hodiny a svému soupeři a kamarádovi, Otto Rossimu nadělil víc než sedm minut. Pepo díky, ať se ti na Sokolím vrchu daří...

neděle 10. června 2012

I přesto, že běžecká sezona je v plném proudu, aktuality na našem blogu váznou. Tady je alespoň malé okénko do současné doby:

Dan Šindelek - lídr naši squadry, jeden z nejúspěšnějších běžců současného MBP. Po své účasti na Chřibském maratonu plánuje účast a pokoření tříhodinové hranice v Rajci.
Rosťa Trávníček  - podobně jako Dan špička nejen ve své kategorii. S manželkou Lídou trenují na 24hodinový InLine bruslařský závod konaný na okruhu kolem přehrady Olešná.
Lída Šokalová - pro tým velice důležitá nejen přínosem medailových úmístění ale hlavně přísunem pozitivní energie a dobré nálady. Členka sestavy na Ekiden Pentla maratonu v Karviné.
Roman Řeha - I přes obnovené problémy s kotníkem si včera  odbyl start na premierovém ročníku půlmaratonu v Českých Budějovicích. Navíc se může pyšnit kvalitně zaběhnutým maratonem ve Vídni a další půlkou na Hervisu v Praze.
Jirka Dinter - po skvělém účinkování na LC jeho jedním z vrcholů byl závod Bratislava-Děvín, druhým by určitě mohl být Horský běh na Lysou horu 16.6. A podzim je jasný: B7 a potom Chřibský maraton pod tři...?
Lukáš Krejčí - Letos je nucen kvůli pracovním povinnostem vynechat oblíbenou X-Airáckou Lysou a tak mu můžeme držet palce hlavně 23.6. na Beskydském šerpovi, kde jejich sestava obhajuje třetí místo,ale určitě by chtěli víc...
Jarda Vernarský - pravidelný účastník hlavně frýdecké běžecké ceny, coby spolucestovatel Míry Lyska tento víkend absolvoval půlmaraton v Čadci.
Míra Lysek - k včerejším narozeninám si nadělil dárek v podobě svého novodobého OR v maratonu. Po Romanu Řehovi druhý PepaTeamák s absolvovaným maratonským startem.
Kamil Staš - momentálně ve stavu hluboké a beznadějné zamilovanosti a i proto se připravuje odděleně. Ve své přítelkyni zároveň ovšem našel parťáka pro mix kategorii na B7. (Jaryne Wojtylo,Verčo Jerglíková,Martykáni a další...Třeste se!!!)
Filip Landsberger - Filipova treninková příprava na Kysucký maraton byla v dubnu narušena zdravotním výpadkem, o další maratonský start se chce pokusit v srpnu v Rajci. Každopádně mu běhání určitě musí přinášet uspokojení a radost (jak by ne,každý závod v osobním traťovém rekordu...:). Zvládné 16.června Lysou ze hřiště pod 1:15 hod...?
Reňa Marek - dlouhodobě laboruje s kolenem, kvůli kterým společné silniční treninky neabsolvuje, ale díky němu jsem přišel na chuť téměř každonedělním vrchařským výběhům na Lysou. Tak kdo se k nám přidá příště...?
Radim Lipták - běhám a za to jsem rád. Plánovaná účast na maratonu v Čadci kvůli dubnovému problému s kotníkem padla, další pokus o v pořadí už 9.maratonskou čárku by měl přijít v srpnu na horké půdě v Rajci.
Pepa Krejčí - už se jistě nemůže dočkat následujícího víkendu, kde se opět může pokusit o vylepšení svého loňského času. Úkol jistě velmi těžký - Pepa loni v ročníku 2011 patřil mezi běžce s největším výkonnostním vzestupem na této náročné trati.
Inka Krejčí - jistě za každého počasí se v sobotu na Lysé můžeme těši na jeji fotky a věřím, že v průběhu vrchařské sezony obuje závodní boty a stejně jako v uplynulých letech získá nějaké pódiové umístění.