pondělí 13. dubna 2015

Masaryk run / Běh Hrádkem

Masaryk Run

Víkend nabitý akcemi, které nabízely jeden závod za druhým, stačilo si jen vybrat. Marek Moškoř zvolil Masarykův okruh v Brně, kde si nazul své minimaxy Hoka One One, aby otestoval naladění "motoru" a vypadá to, že zkušeností posbíral dost. 


Zde jsou Markovy postřehy:
"Trať byla zážitkem, neustále se točící a vlnící, s výživným kilometrovým kopečkem před koncem. Běh byl nic moc. Na trati bylo fest horko a samozřejmě ještě nemám dost natrénováno. Překvapila mě ale jiná věc. Už od druhé třetiny jsem trpěl pálením na přední ploše pravého chodidla – měl jsem tam nějak volněji a vzniklé tření mezi botou a ponožkou bylo dost nepříjemné. Tak jsem to nějak dokroužil a v závěru si alespoň užil hezký sprint finiš, který jsem vyhrál o vteřinku. Atmosféra závodu byla skvělá, umístění nakonec taky v pohodě."

Těsný finiš! To je pořádný adrenalin

Bude se pít :-)
Běh Hrádkem

Velká skupina Pepa teamu se schází na 21. ročníku závodu v centru Hrádku. Tady se to po příjezdu hemží mladými sportovci a je tu hned na první pohled živá atmosféra. Po registraci zbývá dost času na rozcvičení, postupně se slétáme a skoro se nám podaří vyfotit hromadnou fotku, ale to už je naopak těsně před startem. Za holky dnes bojují Eva, Lidka s Lilou. Čeká je 3700m ve třech okruzích po místních cestách. Startujeme hromadně, nejprve si oběhneme dva kratší okruhy s mírnými seběhy/výběhy mezi domy. Tam dojde k rychlým změnám v pořadí, teprve třetí okruh obsahující delší rovinky nás více rozdělí, protivítr taky není všem po chuti. Běžkyně již míří do cíle, ale mužská část si závod prodlouží na rovných 8km, kdy se vydáváme do prudkého kopce, který nás dostane k místním lesům a polím. Tato část trati je trochu zákeřnější, mokro a bláto u lesa lze oběhnout větším obloukem po poli, kde byl podklad tvrdší.  A následuje prudké klesání, kde lze nasbírat cenné vteřiny. Zbývající mírně svažující rovinka pak byla za odměnu a nohy se točily o 106. Fandících lidí bylo nejvíce v okolí cíle, přesto jsme tu a tam narazili na povzbuzující podél trati. Guláš a občerstvení všeho druhu přišlo vhod, k tomu příjemné počasí a našinci na bedně, tomu nešlo nic vytknout. 



Výsledky komplet zde, stručný přehled výkonů a umístění v kategorii za Pepa team je v tabulce níže.
Pár veselých fotek v průběhu celého dopoledne zachytila Gabka, tak si je můžete prohlédnout zde.

2. Ludmila Trávníčková 16:17,0
4. Eva Kopcová 18:10,0
1. Ludmila Šokalová 18:28,0
14. František Holec 21:38,0
2. Rostislav Trávníček 30:11,0
11. Robert Husánik 33:05,0
9. Jaroslav Vernarský 35:12,0
10. Michal Šimon 35:28,0

Žádné komentáře:

Okomentovat